April 2024
- Jolande

- 22 apr 2024
- 1 minuten om te lezen
Inmiddels is alles gaan groeien en ook bloeien in de tuin. We hebben heel veel grasjes en ander oneetbaar "on"kruid uit de tuin gehaald en plaats gemaakt voor nieuwe plantjes. De koks van de restaurants 1397 en La Pucelle, willen vooral veel bloemen en kruiden. Dus daar gaan we voor zorgen. We halen wat oude, uitgegroeide planten weg en zetten er frisse nieuwe planten in. Maar ook een aantal meerjarige planten die in de winter onder de grond doorleven, komen nu weer naar boven. Dus het is altijd afwachten waar weer wat nieuws gaat groeien. EƩn van die planten is de Brave Hendrik. Het blad kun je eten als spinazie. De naam is ontstaan doordat je het blad kan blijven plukken om te eten en de plant gewoon doorleeft en nieuwe bladeren aanmaakt. Heel braaf! Het is lid van de ganzenvoetfamilie en dat kun je goed zien aan de vorm van het blad.
Je kunt ook de eerste scheuten die omhoog komen in de lente eten als een soort asperge. Maar pas op dat je de plant dan niet uitput.





Opmerkingen